Čuvate li voće na pravilan način?

0
30
Čuvate li voće na pravilan način?
Što u hladnjak, a što ne?

voce

Za sve one koji se pokušavaju hraniti zdravije, a niste u mogućnosti nabavljati sveže namirnice svaki dan, dobro će doći ovih nekoliko savjeta o tome kako sačuvati neko voće od kvarenja.

Koliko puta vam se dogodilo da morate bacati voće jer ga niste stigli pojesti na vrijeme? Na stranici mythirtyspot.com naveli su savjete dobrodošle u svakom kućanstvu o tome kako dulje sačuvati neko voće.

Jabuke
Za dulje skladištenje i očuvanje pohranite jabuke u kartonsku kutiju i držite ih u hladnjaku. Tako bi trebale održati svježinu više od dva tjedna.

Banane
Čim banane iz dućana donesete kući, odvojite svaku od njih. Ako ih ostavite spojene, sazrijevaju brže. Držite ih u zdjeli za voće, najbolje je u košari s rupama, važno je da su u nečemu što omogućava protok zraka.

Grožđe
Jedna od najveći greški koju mnogi rade s grožđem je ta da ga isperu prije nego ga pospreme. Dok će voda isprati grožđe i osloboditi ga od prljavštine, ona također ima negativan učinak na kožicu. Voda omogućava brži rast bakterija, vlaga izaziva plijesan. Dakle, najbolje je da neoprano grožđe držite u hladnjaku, ali nikako ne u plastičnoj vrećici.

Kivi
Dok zrije, držite ga na sobnoj temperaturi, a nakon toga ga stavite u hladnjak. Ovo voće u hladnjaku ne bi trebalo biti dulje od tjedan-dva.

Limun i limeta
Ako ćete ih iskoristiti u roku od tjedan dana, držite ih na sobnoj temperaturi. Potreban im je zrak i najbolje ih je držati u košari koja ima rupice. Ako ih nećete iskoristiti u roku od tjedan dana, možete ih držati u posudi u hladnjaku.

Naranče
Ostat će sočnije ako ih držite na sobnoj temperaturi. Ako ste u mogućnosti, najbolje ih je držati u košari. Košare su svakako u prednosti od drugih zdjela. Dopuštaju lakšu cirkulaciju zraka oko svakog komada voća.
S.B./mythirtyspot.com