Donijela te je roda

0
10

Donijela te je roda

Nešto nije u redu s našim svijetom

Želim vam ispričati priču o učeniku osnovne škole koji je jednog poslijepodneva pripremao domaću zadaću. Budući da mu je bio potreban prikladan uvod, dječak se zaputio svojoj majci koja je u kuhinji pripremala večeru. Bez posebnog uvoda dječak ju je, kao grom iz vedra neba, upitao: “Mama, kako sam rođen?” Majka je očekivala kako će joj sin jednog dana postaviti ovakvo pitanje o ljudskom podrijetlu, ali u ovome trenutku nikako nije bila spremna razgovarati o pticama i pčelama. Da bi ga se riješila, odgovorila mu je poznatom uzrečicom: “Donijela te je roda!”

Dječak se potom zaputio u dnevnu sobu gdje je našao svoju baku udubljenu u pletivo. Ponovno, bez upozorenja, postavio je pitanje: “Bako, kako je moja mama rođena?” Baka, koja je pripadala ostatku viktorijanskog doba, nije željela opširno odgovarati na ovakvo pitanje pa je hitro odgovorila: “Dijete moje, tvoju je mamu donijela roda!” “Ali, bako” — dječak je uporno nastavio — “kako si ti rođena?” “I mene je donijela roda!” — određeno je odgovorila baka.

Pošto joj je zahvalio, dječak se vratio za svoj radni stol, uzeo olovku i započeo uvod u zadaću: “U našoj obitelji već tri naraštaja nije bilo normalnog porođaja…”