Najbitnija životna lekcija u 2 minute!

0
7

Predavanje koje je jedna profesorica biologije održala svojim đacima oni nikada neće zaboraviti. Zato, nemojte ni vi propustiti priliku naučiti nešto što se inače ne uči u školi.

Zamislite da ste učenik koji pohađa peti razred te na satu biologije nastavnica svima u učionici podijeli pregršt kojekakvih tubica, bočica i sprejeva. Nakon toga vas zamoli da sadržaj iscijedite na stol ispred sebe. Praviti apsolutni kaos zvuči kao fantastična zabava, zar ne?

Međutim, sad vam ona da zadatak da sve to vratite natrag! Što god da pokušate, ma kako god se pomučite, jednostavno ne ide, pa ne ide… Ne preostaje vam ništa drugo nego odustati! A onda vam profesorica otvori oči.

– U trenutku ste svi vi bili toliko fokusirani na istiskivanje, cijeđenje i prskanje, da niste ni primijetili kakav nered pravite. Toliko lako je sve to iscurilo van, a onda ste shvatili da nema šanse da vratite sve to tamo gdje mu je mjesto. Zapamtite ovo jednom za uvijek: sve ovo vrijedi i za sve riječi koje izađu iz vaših usta – ovo je svojim učenicima rekla jedna američka nastavnica.

Autor: A. Pranjić,  16. srpnja 2014.