Najgore batinanje koje sam ikada dobio

0
14

Najgore batinanje koje sam ikada dobio

Udariti dijete ili ne, pitanje je s kojim se suočavaju svi roditelji. Istraživanja su pokazala da takva vrsta discipline nije toliko bitna ako dijete zna da je voljeno i prihvaćeno iako ga se disciplinira. No, moj je otac (ponekad) odabrao ono prvo!

Kada smo bili mali koristio je nešto lagano za discipliniranje. Jednoga dana kada sam iskusio šibu (batine), došao sam majci sa osmijehom na licu i rekao: „To uopće nije boljelo!“ To je bila jedna od mojih najvećih pogrešaka. Stoga što je rekla mome ocu ono što sam joj rekao, od tog trenutka on se pobrinuo da to učini na pravi način! No, najgore batine koje sam ikada dobio bili su trenutci kada me moj otac nije čak ni dotaknuo.

Bili smo na odmoru na otoku usred jezera Gull Lake u državi Michigan. Moj brat i ja opet iznova smo se prepirali. To je bila naša omiljena zabava. Upropastili smo odmor i sebi a naročito našim roditeljima. Moj otac je pokušavao sve čega se mogao sjetiti kako bi nas spriječio u tome. Pokušao nas je poslati u krevet bez večere. Naredio nam je da ne izlazimo iz vikendice. Pokušavao je i s batinama. Ništa nije pomoglo.

Konačno došao je trenutak kad nas je pozvao pred sebe, tu u vikendici, razmišljajući što dalje da učini. Očito više nije imao ideja. A onda, suze su počele navirati. Vidjeti suze na licu mog velikog, snažnog oca bilo je nešto posve novo za mene. Shvatio sam da sam ja bio uzrokom razočaranja i tuge onome koji me volio, i nisam mogao podnijeti te suze. Mogao sam podnijeti bilo koju kaznu, ali suze. Odjednom sam osjetio potrebu da se promijenim. To je bilo najgore batinanje koje sam ikada dobio!

Izvor: Morris Venden, Kako se Isus odnosio prema ljudima?