Ovo je najopasnija pješačka staza na svijetu

0
39

SVIJET

VRTOGLAVI POGLED
SMRTONOSNA RUTA

DRON ZABILJEŽIO SMRTONOSNU RUTU:
Ovo je najopasnija pješačka staza na svijetu


 10:00 23.07.2017   Autor: Danas.hr   Foto: Screenshot Youtube

Ako se, kad vidite snimku šetnice kineske planine Mount Hua, počnete osjećati nesigurno, pomislite samo na hodočasnike koji su u drevno vrijeme morali ići tom vrtoglavom rutom na putovanju do svojeg vjerskog prosvjetljenja.

Mreža drvenih daski proteže se duž 2.160 metara duge svete planine u kineskoj pokrajini Shaanxi. Njome danas šetaju turisti željni avanture i opasnih selfija.

Prije nekoliko stotina godina, drveni put koji se proteže sa strane granitne planine, bio je jedina ruta za taoiste koji pokušavaju stići do svojih okupljanja.

Prema podacima UNESCO-a, ovo područje sadrži više od 300 kamenih ploča i 570 duhovnih natpisa u kamenu koji su stari više od tisuću godina.
Snimka ove staze, koju mnogi nazivaju najopasnijom na svijetu, jasno daje do znanja kako na njoj samo jedan pogrešan korak šetača može odvesti ravno u smrt, stotine metara ispod.
Kineska je televizija objavila snimku drona na kojoj se vide brojni turisti koji jedan iza drugoga hodaju po toj opasnoj i uskoj planinskoj stazici.