Četiri stvari koje nas čine sretnima

0
100

ZANIMLJIVO

Neuroznanstvenici su otkrili koje nas četiri stvari čine sretnima i vrlo su jednostavne

PIŠE: ŽENA NET / VRIJEME: 15:13 18.09.2017 / RUBRIKA: LIFESTYLE & HRANA

FOTO: NASRUL EKRAM/FLICKR


Svi volimo kad smo sretni, ali nekad je jednostavno teško postići stanje prave i istinske sreće. Od sada će sve biti lakše

Svi imaju svoje načine kako da se razvedre i kako da budu sretni. Sada je i niz neuroznanstvenika potvrdilo koje su to četiri stvari koje će vas učiniti sretnima. Vrlo su jednostavne, a opet im ne pridajemo dovoljno pažnje u našem svakodnevnom životu. Pop Sugar donosi ove razloge uz prigodno objašnjenje.

Prepoznajte emocije

Bez obzira osjećate li se dobro ili loše, jeste li tužni ili sretni, prepoznati i pokazati emocije je uvijek dobro. Možda zvuči jednostavno, ali baš i nije tako. Naš mozak reagira tek kad stavimo emocije na pravi put.

Korisnik Reddita, letstablethisfornow rekao je. “Jako je jednostavno, da me čudi kako se ovo nije učilo u školi. Efekt je isto tako vrlo učinkovit s obzirom da emocije ne izostaju, samo ste na jednoj stepenici iznad njih. Kada prepoznajete vaše emocije onda postajete i svjesni što sve doživljavate, a nećete se zamarati nebitnim stvarima.”

Pitajte se na čemu ste zahvalni

Kada ste zahvalni to onda potiče mozak da luči dopamin. Istraživanja kažu kako čak i ako ne znate na čemu ste zahvalni nije bitno, jer samo kad razmišljate o tome znatno pomaže i znači da ste na dobrom putu prema sreći. Trebat će vam vremena da razmislite na čemu ste zahvalni, ali jednom kad otkrijete te stvari, shvatit ćete koliko ste zapravo zadovoljni svojim životom.

Donesite važne odluke

Ne postoji gori osjećaj od onog kad znate da imate nedovršenog posla. Donesite odluke jer će vas to spriječiti od predugog razmišljanja o raznim stvarima. Nećete gubiti vrijeme, a riješit ćete se i stresa. Osjećat ćete se kao da imate kontrolu. Neuroznanstvenik Alex Korb kaže: “Donošenje odluka uključuje postavljanje ciljeva i namjera, a to na kraju smanjuje anksioznost i zabrinutost.”

Zagrlite voljene

Bilo kakva vrsta društvene interakcije bitno utječe na vaše osjećaje. Bit ćete sretniji i osjećat ćete se prihvaćeno. Kroz dodir, tako i zagrljaj izlučuje se oksitocin, hormon sreće, a zovu ga i ljubavni hormon.