Ove guske bolje prelaze cestu od nekih ljudi

0
29

Ove guske bolje prelaze cestu od nekih ljudi: doslovno čekaju da se upali zeleno i onda opušteno idu preko zebre

Začudili biste se koliko često guske prelaze cestu preko zebre

ZADNJA IZMJENA: Aug 6, 2017  
                                                                          Screenshot/Youtube

Članak preuzet ovdje:  ANDREA BOŽIĆ


Gospođa po imenu Julie Huard objavila je prije par tjedana na YouTubeu neobičan video u kojem jato gusaka vrlo koncentrirano i mirno prelazi cestu. To možda i ne bi bilo toliko čudno da guske nisu na semaforu strpljivo čekale zeleno svjetlo kako bi u miru mogle preći vrlo prometnu cestu.

Da stvar bude još bolja – jato se, osim semaforom, poslužilo i zebrom da bi došlo na drugu stranu. Video je snimljen u Ottawi u Kanadi i otada je postao prilično popularan.

Zapravo i nije toliko neuobičajeno

No, izgleda da nije toliko čudno da guske poštuju prometna pravila, jer je jedno jato snimljeno i prije dva mjeseca. Nije bilo semafora, ali s vrlo strpljivo na zebri pričekale da auti prestanu prolaziti, nakon čega su oprezno prešle cestu.

A kad smo već kod gusaka koje prelaze cestu, evo i jedan video iz 2007. godine, snimljen u Helsinkiju. Doduše, ovdje se radi o potpunim amaterima. Samo ih je pola na zebri, a ostale bezglavo trčkaraju po cesti dok auti čekaju.https://www.boljizivot.hr/wp-content/uploads/2017/08/20170718-154910-YouTube.mp4