Posjet Paklu i Raju

0
33

2014-04-25

2014-04-25 (1)

Jednoga dana Svetac je imao priliku popričati s Bogom, te Ga upita:
“Bože, bilo bi mi zadovoljstvo znati kako izgledaju Pakao i Raj.
Bog odvede Sveca do dvojih vrata. Otvori jedna od njih i dozvoli mu da pogleda unutra.
Na sredini sobe nalazio se veliki, okrugli STOL. Na sredini stola nalazila se velika posuda s vrlo ukusnom hranom, koja je prostoriju ispunjavala ugodnim mirisom. Svetac osjeti kako mu navire voda na usta.
Osobe koje su sjedile za stolom bile su izrazito mršave, ljubičaste boje i bolesnog izgleda. Svi su izgledali izgladnjelo. Imali su žlice s jako dugačkim drškama, koje su bile pričvršćene na njihove ruke. Svi su mogli dohvatiti tanjur s hranom i uzeti malo. No, kako je drška žlice bila duža od njihove ruke, nisu mogli staviti hranu u usta.
Sveti se čovjek stresao pri samom pogledu njihovog jada i njihovih patnji.
Bog mu reče: “Upravo si vidio Pakao.” Zatim se Bog i Svetac uputiše k drugim vratima.
Bog Svecu otvori druga vrata. Scena koju je čovjek vidio bila je identična onoj prvoj. Bio je tu veliki, okrugli STOL, posuda prepuna ukusne hrane, koja mu je opet natjerala vodu na usta, jer je širila vrlo primamljiv miris.
Osobe za stolom isto su imale žlice dugih drški. No, ovaj put osobe su bile dobro nahranjene i sretne, te su međusobno razgovarale, zadovoljno se smješkajući.
Sveti čovjek reče Bogu: “Ne razumijem!”
“Jednostavno je.” – reče Bog. “Sve ovisi o jednoj vještini. Ovi su naučili hraniti jedni druge dok, oni koje si vidio prethodno, ne misle ni na što drugo osim na sebe same.”

2014-04-25 (2)

PS
Kada je Isus umirao na križu, mislio je na tebe.
Nesebičnost.