POTPUNO NOVI ŽIVOT

0
18

PRLJAVO BOGATI PLAYBOY UPOZNAO FATALNU ŽENU I PREOKRENUO ŽIVOT:
Bogatstvo je dao smrtno bolesnima      

                                                                                           20:56 31.03.2017        Autor: Danas.hr              Foto: Facebook
unnamed35

Odrekao se lagodnog života u izobilju kako bi pomogao onima koji nemaju, a na ovaj ga je potez nagnala prometna nesreća zbog koje je završio u zatvoru gdje je upoznao ljubav svog života.

Poduzetnik s milijunima na računu živio je kao pravi playboy sve dok se nije dogodila kobna prometna nesreća nakon koje se odlučio promijeniti – do srži.
Kada je 38-godišnji Mazzi Dumato iz sirijskog Damaska koji je odrastao u Brazilu i Dubaiju u lančanom sudaru razbio svoj 150.000 dolara vrijedan Ferrari, odlučio je da je vrijeme da preispita svoj život playboya i da krene putovati.
Tada je upoznao svoju današnju suprugu koja ga je inspirirala da više od tri milijuna svoje zarade pokloni u humanitarne svrhe.
Dumato, koji je svoje bogatstvo zaradio putem razvoja web dizajna i marketinga, kao i baveći se prodajom nekretnina u Dubaiju, danas živi u Južnoj Americi gdje sa suprugom Milenom živi ili u njihovom VW kombiju ili pak spavaju u restoranu ili trgovini koje vode.

Bolest u obitelji

Kada je njegova supruga Milena oboljela od raka dojke te se morala podvrgnuti dvostrukoj mastektomiji i transplantaciji koštane srži, Dumato je potrošio 700.000 dolara na njezino liječenje.
Tijekom njezina oporavka, Dumato i njegova supruga odlučili su financirati centar za prevenciju raka u Florianopolisu u Brazilu te u izgradnju nekretnina za obitelji čiji se članovi bore s nekom vrstom raka.
Na nekretnine je potrošio nešto više od milijun dolara koje se, kad u njima nema članova obitelji čiji se članovi nalaze na liječenju, iznajmljuju u dobrotvorne svrhe. Ostatak svojeg bogatstva uložio je u plaćanje medicinskih računa za liječenje njemu potpunih stranaca.
‘Ukratko, dao sam sav svoj novac. Kad sam napuštao Dubai imao sam oko 3 milijuna dolara na računu. Oko milijun sam potrošio na nekretnine u kojima besplatno mogu odsjedati obitelji onih koji su na liječenju u centru, a oko 2 milijuna dolara sam potrošio na plaćanje računa za liječenje’, rekao je Dumato za Daily Mail.
‘Kada sam kupio Ferrari mislio sam da sam postigao sve što sam htio od života. Obilazio sam zabave, zabavljao se i na tu zabavu trošio svoj novac. Nakon samo dva tjedna dogodila se prometna nesreća koja mi je promijenila život. Bio sam umoran, zaspao sam za volanom i završio ispod kamiona’, ispričao je Dumato.

Trenutak u kojem se odlučio na promjenu

Nakon što se oporavio od nesreće završio je u zatvoru gdje je sreo oca svog dobrog prijatelja iz djetinjstva koji mu je sredio da dobije madrac i jastuk u ćeliju u kojoj se nalazio.
‘Taj madrac i jastuk bili su sve što sam imao u tom trenutku. Tada sam shvatio da ipak nisam tako važan’, Bio je to trenutak pravog triježnjenja’, rekao je.
Po izlasku iz zatvora odlučio je putovati, a na jednom od svojih putovanja upoznao je sadašnju suprugu. Bilo je to u jednom klubu u Brazilu.
‘Prišao sam joj, a ona nije prestajala govoriti o volontiranju u Kongu o Africi, a onda mi je otkrila da je nedavno izašla iz bolnice jer boluje od leukemije. Ona je čvrsto odlučila da u životu jedino što želi je pomagati drugim ljudima’, ispričao je.