Prestanak pušenja proljepšat će vas na najmanje šest načina

0
24

Prestanak pušenja proljepšat će vas na najmanje šest načina

Gle tko sad blista!

prestanakPusenja

Pušači dobro znaju da pušenje šteti zdravlju, ubrzava dolazak smrti i pojavu nezgodnih bolesti, no možda će ih na prestanak pušenja više potaknuti činjenica da pušenje poružnjuje.
Klonite ga se. Faktor krajnje poguban za kožu.
Baš su dokazali. Flasteri su zapravo nepotrebni.

Pogledajte kako će vas sve prestanak pušenja proljepšati:

Imat ćete čvršću kožu
Pušenje uništava kolagen i elastičnost kože, te snižava razinu estrogena, koji je nužan za očuvanje čvrste kože.

Smanjit će se crvenilo kože
Pušenje potiče upalne procese na koži, koji stvaraju slobodne radikale i oštećuju krvne žilice. Isto vrijedi i za često izlaganje pasivnom pušenju. Prestanete li pušiti šteta se može popraviti. U Feinstein Institute for Medical Research u Manhassetu, država New York, ustanovili su da nakon par tjedana nepušenja kod žena padaju markeri upala, posebno oni povezani sa srčanim bolestima.

Smanjuju se tamni kolutovi ispod očiju
I dalje ne postoji čudesan lijek protiv tamnih podočnjaka. No, jedno je poznato – pušenje pogoršava problem. Nakon prestanka pušenja podočnjaci nisu toliko vidljivi, a i same oči djeluju svježije. Naime, otrovi cigaretnog dima oštećuju osjetljivo tkivo oko očiju.

Imat ćete čišći ten
Što neka žena više puši, izgledat će starije. Imat će više bora koje će biti dublje, neujednačen ten i općenito beživotnu kožu. Svakih 10 godina pušenja postarat će vas dodatno za dvije i pol godine.

Imat ćete bjelje zube i nokte
Zbog pušenja zubi postaju žući. Pušenje uzrokuje i loš dah te mrlje na noktima. Sve se to može popraviti ako prestanete.

Imat ćete i više samopouzdanja
Prestanak pušenja neće samo popraviti vaš ten, kosu i zube, nego će poboljšati vaše cjelokupno stanje. Studija iz 2006. objavljena u časopisu American Journal of Health Behavior pokazala je da studentice koje puše imaju negativniju predodžbu o svom tijelu od onih koje ne puše. A što su više pušile, to su imale gore mišljenje o sebi.

PS
Dopisni zdravstveni tečaj: Procvat zdravlja. Besplatno.
Moguće je dobiti učinkoviti Petodnevni plan odvikavanja od pušenja.
Sve informacije na:
Procvat zdravlja
10001 Zagreb
pp 925

Magazin.hr