Riješen misterij ubojstva Azarije Chamberlain!

0
16

Riješen misterij ubojstva Azarije Chamberlain!
Nakon 32 godine!
Azarija Chamberlain nestala je 1980. iz kampa nedaleko od Ulurua, tada znanog kao Ayers Rock, a njezina majka tada je pokušala ukazati na činjenicu da su divlji psi opasne životinje i kako je upravo dingo odnio njezino dijete.

Nakon 32 godine australski sud donio je konačnu odluku u slučaju nestanka Azarije Chamberlain. Dingo, odnosno australski divlji pas, zaista je odnio tek osam tjedana staru djevojčicu, baš kao što u filmu ”Krik u tami” (‘A cry in the dark’).
Podsjetimo, Azarija Chamberlain nestala je 1980. iz kampa nedaleko od Ulurua, tada znanog kao Ayers Rock. Tijekom prvog suđenja 1982. Lindy Chamberlain-Creighton proglašena je krivom za ubojstvo kćeri i osuđena na doživotni zatvor dok je njezin tadašnji suprug proglašen krivim za sudioništvo. Nakon pronalaska komada Azarijine odjeće u području prepunom jazbinama dinga oboje su oslobođeni svih optužbi.
‘Ne može se tvrditi da divlji psi nisu opasni’
Ipak, australska javnost od tada se pita što se zapravo dogodilo te noći na Ayers Rocku. Sada, 32 godine kasnije odlučeno je kako je za sve zaista kriv dingo.
Chamberlaini su sudu dostavili nove dokaze koji ih oslobađaju, a mrtvozornica koja je svjedočila na suđenju koje je počelo krajem veljače izrazila je sućut roditeljima te dodala kako vrijeme ne može izbrisati bol i tugu nakon smrti djeteta.
”Australija više ne može tvrditi kako dingoi nisu opasni. Laknulo nam je što je ova saga završena i što sada možemo nastaviti sa svojim životima i oplakati našu kći u miru”, kazala je nakon objavljivanja presude Lindy Chamberlain-Creighton.
Agencija Vlm|Danas.hr
12.06.2012.