TAJNA DUŽEG I KVALITETNIJEG ŽIVOTA-snimke predavanja

0
19

 Predavanja možete pogledati ovdje:
Prof.dr.Warren Grubb- Je li sve u genima? (31.kolovoza 2012.g.) prvo predavanje (31.kolovoza 2012.)
Prof.dr. Warren Grubb- “Suvremeni ubojice” (1.rujna 2012..g.) drugo predavanje
Prof.dr. Warren Grubb- “Bolje spriječiti nego liječiti” (3.rujna 2012.g.) treće predavanje
Prof.dr. Warren Grubb- “Je li sve u glavi” (4.rujna 2012.g.) četvrto predavanje

Škola boljeg života: “Fitokemikalije” (gospođa Kaye Grubb) 31.08.2012.g., prvo predavanje (31.kolovoza 2012.)
“Mahunarke- mala čuda” (gospođa Kaye Grubb), 1.rujna 2012.g., drugo predavanje
 “Vrijednost žitarica” (gospođa kaye Grubb), 3.rujna 2012.g., treće predavanje 
“Melatonin” (gospođa Kaye Grubb), 4.rujna 2012.g., četvrto predavanje

ŽIVITE DUŽE I UŽIVAJTE BOLJI ŽIVOT! (klikni na prethodni tekst za pročitati o rasporedu i temama predavanja-pozivnica)

TAJNA DUŽEG I KVALITETNIJEG ŽIVOTA

Zdravstvena predavanja uglednog australskog znanstvenika u sklopu Škole boljeg života 2012. u Splitu

U Svečanom salonu ŠC Gripe-Koteks u Splitu od 31. kolovoza do 4. rujna održana su zdravstvena predavanja uglednog australskog mikrobiologa Warrena Grubba na temu „Živite duže i uživajte bolji život!”. Dr. Warren Grubb i njegova supruga Kaye Grubb otkrili su važne znanstvene činjenice i jednostavne savjete o tome kako živjeti duže i bolje.

     Warren Grubb          Kaye Grubb

Dr. Warren Grubb je profesor emeritus na Curtin Sveučilištu u Perthu u Australiji, biolog s doktoratom na području mikrobiologije. Osim što godinama predaje na sveučilištu, bavi se i znanstvenim istraživanjem. Voditelj je nekoliko znanstvenih projekata te izabrani član Američke i Australske akademije za mikrobiologiju. Također, na srcu mu je promicanje zdravlja u javnosti te obavlja dužnost predsjednika Adventističkog zdravstvenog udruženja Australije. Prof. Grubb je osobno održao mnoga predavanja o zdravlju u školama i javnim dvoranama,te prisustvovao brojnim međunarodnim skupovima o zdravlju i prehrani. Njegova supruga, Kaye Grubb, iskusna je kuharica te ima stručnu diplomu Edukatora javnog zdravstva. Održala je mnoga javna predavanja o zdravlju i prehrani te sudjelovala u brojnim demonstracijama recepata zdrave prehrane.

U petak 31. kolovoza dr. Warren Grubb govorio je o tome kakvog utjecaja naši geni imaju na naše zdravlje, a gospođa Kaye o tome kako fitokemikalije, skupina biološki aktivnih tvari iz bilja, imaju pozitivnu vrijednost na ljudsko zdravlje. U subotu 1. rujna, Warren i Kaye Grubb su govorili o glavnim uzrocima smrti u suvremenom društvu, te o malim čudima prirode skrivenim u mahunarkama. U ponedjeljak 3. rujna predavanje je bilo o tome zašto je bolje spriječiti nego liječiti, te o vrijednosti žitarica. U zadnjem predavanju dr. Grubb je govorio o mentalnom i duhovnom zdravlju i njihovom utjecaju na tjelesno zdravlje. Gospođa Kaye je imala predavanje o melatoninu, hormonu koji pomaže u suočavanju sa stresom, usporava proces starenja te pozitivno utječe na naš obrambeni sustav.

Sva predavanja bila su utemeljena na znanstvenim činjenicama, ali prilagođena široj javnosti svojom jednostavnošću i slikovitošću. Predavanja je organizirala Udruge „Bolji život” iz Splita (stage.boljizivot.hr) u suradnji s Humanitarnom udrugom Helplink Australia Incorporated. Ova predavanja bila su početak Škole boljeg života koja će se u organizaciji Udruge „Bolji život” redovito održavati u Splitu sa svrhom edukacije sugrađana o raznim praktičnim aspektima našeg života.

mr. sc. Zlatko Musija