Za okladu curica (14) u Zagrebu spavala s njih 100 – Neki novi klinci

0
31

‘Sjećam se slučaja kada se cijeli jedan razred kladio oko broja spolnih odnosa. Pobijedila je djevojčica. Ona je u mjesec dana imala sto seksualnih partnera’, ispričala je potresnu priču Gordana Buljan Flander.

Pijani mladići od svega 16 godina i djevojčice s jakom šminkom u prekratkim suknjama vrlo su čest prizor na ulicama Zagreba. Oni bez ikakvog problema ulaze u noćne klubove.

Bizarna i strašna oklada

Djevojčice zreloga izgleda, ali vrlo često emotivno i psihički nezrele, čine sve kako bi dokazale okolini da su puno starije nego što zapravo jesu.

Jedan od takvih primjera je i slučaj jedne zagrebačke osnovne škole čiji su učenici 8. razreda organizirali natjecanje.

“Sjećam se slučaja kada se cijeli jedan razred kladio oko broja seksualnih odnosa. Pobijedila je djevojčica koja je u mjesec dana imala sto seksualnih partnera. Poslali smo je na tretman kako bismo je uvjerili u prave vrijednosti ponašanja”, rekla je Gordana Buljan Flander, psihologinja i ravnateljica Klinike za zaštitu djece grada Zagreba za portal Zagrebancija.

Slučaj je, kaže ona, preuzela kada je šteta već odavno bila počinjena.

U više susreta s djevojkom radila je na tome kako bi joj ukazala da se nije potrebno dokazivati na ovaj način i da se samopoštovanje ne mjeri brojem seksualnih partnera.

Dječaci moraju biti nasilni, a djevojke imati spolne odnose.

Sjećam se slučaja kada se cijeli jedan razred kladio oko broja seksualnih odnosa. Pobijedila je djevojčica koja je u mjesec dana imala sto seksualnih partnera
Ovo je samo jedan šokantan primjer u moru njih. Dječaci misle da će biti popularniji ako su nasilni, a djevojčice ako imaju što više seksualnih odnosa.

“Svaki današnji časopis prepun je nasilnih i seksualnih sadržaja, pa se takve poruke nameću djeci. Djeci treba usaditi druge vrijednosti, neke druge heroje. Ona ne smiju težiti popularnosti kroz seksualnost i nasilje”, dodala je Buljan Flander.

Ako polazimo od samog Obiteljskog zakona, roditelji imaju dužnost djetetu mlađem od 16 godina zabraniti noćne izlaske bez pratnje odraslih. No, taj zakon zaobilaze i djeca i roditelji.

“Policija često nailazi na maloljetnike u noćnim satima, pa ih po dužnosti privede u postaju i zove roditelje. Međutim, ima roditelja koji ni tada ne žele odgovarati. Naravno, onda i za njih slijedi prekršajna prijava, ali žalosno je koliko je daleko ta neodgovornost otišla”, rekla je Lana Peto Kujundžić, sutkinja za mladež Županijskog suda.

Danas.hr
28.11.2011.